Gabriel Escobar sastao se s predstavnicima vladajućih u Kantonu Sarajevo

Na Twitter stranici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država objavljeno je kako se posebni izaslanik američke vlade za zapadni Balkan Gabriel Escobar sastao sa predstavnicima vladajućih političkih partija u Kantonu Sarajevo.

Kako su istakli iz Ambasade SAD-a fokus na razumne reforme je bitniji nego ikad. Zadovoljni su jer zbog prilike da pričaju sa predstavnicima Naroda i pravde, Naše stranke kako pokreću Kanton Sarajevo naprijed.

Sastanku su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo i predsjednik Naše stranke, Edin Forto, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i ispred SDP-a Saša Magazinović.

Magazinović se na Twitteru osvrnuo na sastanak i opisao ga kao veoma prijatan i ohrabrujući.

“Veoma prijatan i ohrabrujuci sastanak sa Gabrielom Escobarom. Reforme, sigurnosna pitanja, izbori i borba protiv kriminala i korupcije su bile teme u fokusu razgovora. Imamo znanje, snagu, energiju i volju da provedemo planove koji imaju podrsku progresivne strane svijeta”, napisao je Magazinović.

Gabriel Escobar boravi u nenadanoj posjeti Bosni i Hercegovini samo dan nakon što su objavljene nove sankcije pojedincima u BiH.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR