Fadil Novalić poručio građanima da će pelet biti jeftiniji na ljeto

NSRS je donijela odluku da ograniči cijenu peleta. Građani Federacije isto očekuju i od Vlade FBiH. Međutim, premijer Federacije Fadil Novalić nije takvog mišljenja. On smatra da građani samo trebaju čekati ljeto i da će onda cijene preleta biti jeftinije.

“Nije pelet skup samo ga ovaj naš narod kupuje kad ne treba. Svi čekaju pet do dvanaest da i normalno da je skup tada i onda kukaju. Mislim da nema smisla sada od nas očekivati da ograničimo te cijene i uzmemo hljeb iz usta privrednicima koji ga proizvode. Građani se trebaju samo malo bolje organizirati i razmišljati malo unaprijed kako bi nam svima bilo lakše. Ne pada nam na pamet da radimo isto kao i ovi iz RS-a kada su cijene peleta u pitanju. Sačekajte ljeto onda će biti jeftiniji sigurno, jer mu nije sezona”, rekao je Fadil novalić,. premijer FBiH.

Kao i mnogo puta do sada građani Federacije odlučili su slušati svog vrhovnog vođu gospodina Novalića.

“Vidim da je cijena peleta otišla u neba i NSRS mi je dala tračak nade da bi pelet mogao pojeftiniti i u Federaciji. Međutim, gospodin Novalić nam je veoma brzo rušio snove. Kada malo bolje razmislim gospodin Novalić je ipak u pravu, jer mi samo kukamo, a niko neće da misli svojom glavom. Zbog toga sam ja odlučio da ću se ovu zimu smrznuti u stanu ili hodati po šoping centrima da se malo ugrijem, a pelet kupiti tek na ljeto kako bi malo uštedio, ali i pripremio se za sljedeću zimu na vrijeme”, rekao je Amar Grablje iz Sarajeva.

Šatro.info

NAPOMENA: Tekst je satiričnog sadržaja!

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR