test

EP HZHB još nije nabavila samo pokretni Sex Shop

Javno federalno preduzeće Elektroprivreda HZHB za jedan dan je raspisalo tendere o nabavci dvije limuzine koje zajedno, bez PDV-a, koštaju 111.500 KM. Time je ova mostarska elektroprivreda kojom upravljaju kadrovi HDZ-a BiH opravdala epitet rekordera u kupovini limuzina među javnim preduzećima i institucijama.

Kako saznaje Fokus.ba, 31. maja objavljene su nabavke vozila srednje klase čija je vrijednost (bez PDV-a) 49.500 KM, kao i još jednog u vrijednosti od 62.000 KM (bez PDV-a). Zanimljivo je da je EP HZHB u ovoj godini, dakle u proteklih pet mjeseci, prema podacima koje smo dobili od portala Pratimotendere pokrenula čak sedam postupaka nabavke vozila. Istini za volju, nisu sve limuzine, već su raspisani i tenderi za nabavku teretnih vozila.

Tako je Elektroprivreda HZHB u proteklim mjesecima, osim za navedene dvije limuzine, raspisala i tendere za:

-nabavku teretnih radnih vozila sa hidrauličnom platformom „autokorpa“ u vrijednosti od 472.500 KM (bez PDV-a)

-nabavku jednog terenskog vozila u vrijednosti od 58.000 KM (bez PDV-a)

-nabavku lakih teretnih kombiniranih vozila sa hidrauličnom dizalicom od 230.000 KM (bez PDV-a)

-putničkih vozila niže klase od 225.400 KM (bez PDV-a)

-putničkih vozila niže klase „Crossover“ u vrijednosti od 72.000 KM (bez PDV-a)

U istom ovom periodu dodijelili su tri ugovora o nabavkama. Firmi AX-Soling iz Gruda dodijelili su ugovor od 10.000 KM (bez PDV-a) za kupovinu električnih romobila, dok je s firmom Guma M d.o.o. Mostar sklopljen ugovor od 75.900 KM (bez PDV-a) za nabavku terenskih vozila. S firmom Auto Nuić Mostar sklopljen je ugovor od 57.900 KM (bez PDV-a) za nabavku još jednog terenskog vozila.

Prema pisanju portala Pratimotendere.ba u januaru, Elektroprivreda HZHB je napravila „skrojen“ tender za nabavku vozila Toyota Hilux od 58.000 KM (bez PDV-a).

– Kao što se može vidjeti, traženo vozilo mora ispuniti niz zahtjeva kao što su određene minimalne dimenzije i karakteristike motora, norma ispušnih plinova, precizne dimenzije sanduka, vozilo mora biti isključivo bijele boje, s minimalno četiri zvučnika s bluetoothom za telefon, 12V utičnicom naprijed, raznim sistemima kao što su sistem nadzora stabilnosti vozila ili sistem pomoći pri naglom kočenju, naslonom za ruke s pretincem naprijed…, naveli su iz portala Pratimotendere.ba.

Vozila su se obilato nabavljala i u prošloj godini. EPHZHB je prema pisanju Žurnala zaključivala ugovore o nabavci putničkog vozila više srednje klase od 133.323 KM, zatim o nabavci lakih teretnih kombiniranih vozila od 274.500 KM, te o nabavci teretnih vozila niže klase od 266.500 KM itd.

Fokus.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR