test

Emir pijan. Opet!

Emir Hadžihafizbegović je na svojoj Facebook stranici naveo kako smatra da su ga s mjesta pozicije direktora smijenile sigurnosne službe susjedne zemlje.

Naime, najprije je objavio fotografiju na kojoj piše “Stalno mi nešto uzimaju, a ja nemam osjećaj da išta gubim. Uzimaju ljudi, daje Bog.”

Zatim je u komentaru dodao da ova fotografija i poruka na njoj sadrži sve što je potrebno reći za njegovu, kako on tvrdi, nezakonitu smjenu. Smatra da je Kamerni teatar 55 veći i važniji od njega, vlade, ministra kulture i sporta KS Samira Avdića, predsjedavajućeg skupštine i poslanika.

“Čestitam novom v.d. direktoru, mom kolegi Muhamedu Hadžoviću. Mlad, pametan, sjajan umjetnik. Duboko vjerujem da će do konkursa direktora uspješno voditi teatar u kome i igra. Napravio je fenomenalne glumačke kreacije. Toliko o mom teatru. Što se Vlade Kantona Sarajevo tiče, o tome u narednoj sedmici”, napisao je.

Hadžihafizbegović je naveo da su narušili pravni ustav Bosne i Hercegovine sa elementima krivičnog djela.

“To, dragi građani Sarajeva i ne čudi jer većinu te vlade kontroliraju sigurnosne službe jedne susjedne zemlje. Te službe su mene skinule, a ne vlada KS. Morali su požuriti jer trajat će još samo 23 dana. Mašem vam sa službenog puta iz Zagreba koji su čekali da me lakše ‘odstrijele’. Poručujem im da još jednom pročitaju stih sa slike, a o svemu naredne sedmice. Evo me u društvu sa Ćirom Blaževićem koji vas sve neizmjerno voli i pozdravlja”, zaključio je.

Podsjećamo, Hadžihafizbegović je smijenjen jer je član predsjedništva Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan od uslova konkursa za poziciju direktora teatra bio je taj da osoba nije nije na funkciji u političkoj stranci u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR