Dok se bh. građani bore sa poskupljenjima: Evo gdje juneći odrezak košta 4 KM

Dok bh. građani u ovim teškim vremenima doslovno jedva spajaju kraj sa krajem i dok je potrošačka košarica sve skuplja iz mjeseca u mjesec, političari u našoj zemlji sebi mogu priuštiti jelo u zgradi Parlamenta i to po vrlo pristupačnim cijenama.

Kao što možete vidjeti na fotografiji do koje je došao Centar za istraživačko novinarstvo, jedan sasvim solidan ručak koji uključuje teleći gulaš, glavno jelo, prilog, salatu pa i sok, košta samo 8,50 KM.

Pored svega toga, bh. političke elite za svoj (ne)rad u institucijama primaju plaće koje iznose oko 4000 KM, a dobivaju i 200 KM za prijevoz, 300 KM za odvojeni život, te oko 700 KM za paušal!

Kao da to nije bilo dovoljno, te plače će sada biti i više, s obzirom da je nedavno usvojen budžet za ovu godinu, kojim je između ostalog, predviđeno povećanje plaća za ministre i parlamentarce za oko 500 KM.

Sa druge strane, bosanskohercegovački građani žive u surovoj realnosti. Za ulje izdvajaju čak 6 KM, za gorivo skoro 4 KM, dok je ručak u restoranima za većinu njih misaona imenica.

Bh. političari uživaju u svim benefitima, koje su im upravo ti isti građani i osigurali…

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR