Dodik sa ekipom koja ima više očiju nego zubi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik otvorio je večeras festival “Veče ojkače na Moštanici”, u okviru tradicionalnog zborovanja kod manastira Moštanica u Bosanskoj Dubici povodom praznika Preobraženja Gospodnjeg, koji je i slava manastira.

Dodik je istakao da je Preobraženje Gospodnje praznik koji okuplja brojne ljude iz zemlje i dijaspore.

“Srpski narod uvijek pokazuje svoju posvećenosti i odanost Srpskoj pravoslavnoj crkvi. To je značajan dio našeg identiteta i tako će biti i u budućnosti”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je rekao da festival ojkače njeguje divne tradicije srpskog naroda, te da su takve manifestacije važne za očuvanje identiteta, a da je posebno važno očuvati kontinuitet njihovog održavanja.

On je u obraćanju na manifestaciji rekao da manastir Moštanica treba da bude specijalno mjesto koje će doprinijeti da ojkača živi u srpskom narodu.

“Ova pjesma predstavlja istinsku dušu krajiškog naroda, koji je teško stradao kroz istoriju na mnogim stratištima”, rekao je Dodik, koji je zahvalio organizatorima festivala, a učesnicima poželio da najbolji pobijedi.

Dodik je rekao da će i dalje podržavati ovakve tradicionalne manifestacije, te da će u budućnosti nastojati da na ovoj manifestaciji, osim iz Krajine, učestvuju i grupe iz drugih krajeva.

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupa 15 ojkačkih grupa iz potkozarskih opština, a prvi put nakon 20 godina ima takmičarski karakter zahvaljujući Dodiku, koji je obezbijedio vrijedne novčane nagrade za najbolje izvođače.

On je tokom boravka na narodnom zboru razgovarao sa igumanom manastira Sergijem i načelnikom opštine Bosanska Dubica Radenkom Reljićem.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas baku Nevenku Pralicu u Kadin Jelovcu na području opštine Bosanska Dubica, nakon što je pomogao da bude sanirana porodična kuća u kojoj živi.

“Raduje me što je do sada mnogo toga urađeno. Bake konačno imaju uslove za pristojan život”, piše u objavi na Dodikovom Instagram nalogu, gdje je navedeno da će biti obnovljene još tri kuće porodicama kojima je to potrebno.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD, razgovarao je i sa brojnim članovima i simpatizerima ove stranke koji su se okupili na skupu.

Organizatori manifestacije su Centar za informisanje i kulturu i opština Kozarska Dubica.

Slobodnabosna.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR