Dodik je, po običaju, lagao. Gas poskupljuje i u entitetu RS

Prema ugovoru koji “Gas-res” ima sa “Gasprom eksportom”, koji se realizuje od 2015. godine, cijena prirodnog gasa se utvrđuje svakog kvartala i proračunava na osnovu naftne formule, tačnije cijena prirodnog gasa na kvartalnom nivou može rasti ili padati u skladu sa kretanjima cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu.

“U kvartalnoj promjeni cijene nema ništa vanredno ni novo, ona se obračunava po postojećim ugovornim uslovima”, navode iz kompanije “Gas-res” i dodaju da ne postoji nikakva odluka “Gasproma” o poskupljenju prirodnog gasa za Republiku Srpsku.

Iz ovog preduzeća navode da imaju potpisan ugovor sa “Gasprom eksportom” do kraja ove godine, da je on potpisan 2015. godine i od tada se povremeno produžava.

“Način formiranja cijena prirodnog gasa, na osnovu naftne formule, je neizmjenjen od početka ugovora i to je prednost, jer se ne koriste berzanske cijene prirodnog gasa koje su višestruko više i nepredvidivije”, navode iz “Gas-resa”.

Кompanija “Gas-res” u skladu sa ugovorom koji ima sa “Gasprom eksportom”, redovno i bez kašnjenja izmiruje sve svoje finansijske obaveze.

Srna

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR