Da li se iza osnivanja Agencije za lijekove RS krije zataškavanje afere kiseonik?!

Nakon što je premijer Republike Srpske rekao da je Vlada osnovala Agenciju za lijekove Republike Srpske u da će ići u realizaciju svih akata na tom planu, uslijedila je reakcija opozicije. Predsjednika Vlade pitaju gdje je ta Agencija za koju Višković kaže da je osnovana?

Za premijera osnivanje Agencije za lijekove Republike Srpske ide po planu, a sve se radi zbog, kako tvrdi Radovan Višković, ponašanja Agencije za lijekove BiH nakon otkrivanja afere sa upotrebom industrijskog kiseonika u zdravstvenim ustanovama.

Predstavnici opozicije kažu da se nakon ove izjave Radovana Viškovića stiče utisak da ta insitucija već radi, da ljudi dolaze na posao, a ustvari, kažu u PDP-u, agencija uopšte ne postoji.

Sve do 2009. godine Republika Srpska je imala svoju Agenciju za lijekove i punu nadležnost u toj sferi, kažu naši sagovornici dobro upućeni u pitanja iz resora zdravstva.

Stanić upozorava da krivična istraga o aferi kiseonik još nije završena, zbog čega se, kako navodi, ne bira način da se odgovorni izvuku iz ove priče.

Rtvbn.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR