ČUDNE VEZE Ante Kotromanović na platnom popisu tvrtke sina Miodraga Borojevića?

Po tvrdnjama dvaju neovisnih izvora Nacionala, Kotromanović je ugovorom vezan s jednom od tvrtki u vlasništvu Borojevićeva sina Matea Borojevića, a njegov angažman, osim novčane naknade, uključuje pravo korištenja službenog automobila.

Inače, Nacional je ranije došao u posjed dokumenata koji navodno dokazuju da je Miodrag Borojević trgovao utjecajem koji je imao u Fortenova grupi kako bi pomogao osobno bogaćenje tvrtki u vlasništvu svog sina i njegovih poslovnih partnera, s kojima je također interesno povezan. Radi se o dokumentima koji otkrivaju kompleksnu strukturu trgovine nekretninama i zemljištima koje su tvrtke povezane s Borojevićevim sinom i njegovim partnerima prodavale trgovačkim lancima koji su konkurenti Fortenova grupi i na tome unosno zarađivale.

Sporna lobiranja Miodraga Borojevića odvijala su se i za vrijeme dok je za članstvo u Upravnom odboru Fortenova grupe primao 250 tisuća eura godišnje. Borojević je tražio od Uprave popis svih lokacija i prometa prodavaonica Konzuma u Hrvatskoj. Ubrzo je samo na jednoj transakciji u Vrbovcu tvrtka u suvlasništvu njegova sina zaradila 3,8 mil. eura preprodajom zemljišta Eurospinu, pisao je Nacional.

Direktno.hr

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR