Čović prolupao, Krišto je za njega najpametnije i najljepše biće. Umal’ Miss!

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović obratio se medijima na današnjem otvaranju ceste Neum – Stolac.

Na početku je upitan da potvrdi kandidaturu Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH.

“Imamo svakako najpametnije i najljepše biće koje može ponuditi životno iskustvo i sve drugo što gradi u politici u posljednji 20 godina i hrvatskom narodu i svim drugim žiteljima u BiH.

Predsjedništvo je jučer jednoglasno utvrdilo njenu kandidaturu, tako da mislim da imamo tri mjeseca ispred sebe jedne dosta kvalitetne kampanje koju možemo graditi na vrijednostima jedne svježine u politikama kada je u pitanju čitava BiH.

Mislim da je Borjana Krišto zagovornik svih vrijednosti BiH kojima se HDZ danas ponosi kroz svoju domovinu koja ima isključivo euroatlanski put kao vanjskopolitički prioritet kao i brzu unutrašnju stabilazaciju”, kazao je Čović.

Istakao je uvjerenje da će kampanja biti “korektna”.

“Sve su to pozitivni signali da ćemo konačno početi uvažavati ustavne vrijednosti BiH i konstitutivnih naroda bez obzira na konture izbornog zakona. Onda se imamo ćemu radovati nakon izbora 2. oktobra”, rekao je Čović.

Kaže da će on biti “nevidljivi kandidat na svim listama HDZ-a”.

“Imamo da završimo još određena usaglašavanja sa partnerima. Ja nisam kandidat na bilo kojoj listi jer sam kandidat na svim listam, neviđeni kandidat. Što znači da neće biti moje ime na listi. Željeli smo da imamo jednu kombinaciju mladosti i svježine.
Imat ćemo zajedničkog kandidata za predsjednika RS-a. Nastojali smo da u županijskim listama dobijemo novu dimenziju i pošaljemo poruku koliko nam je bitan ovaj izborni proces, da ga malo demokratiziramo.

Darijana Filipović je nosilac liste za HNK i Zapadnohercegovački kanton. Za Srednjebosanski kanton je nosilac liste Marinko Čavara. Vjerujem da će već ujutru biti te liste dostupne svima”, kaže Čović.

O glasanju o budžetu u Domu naroda PSBiH:

“Ja sam u uvjerenju da ćemo dobiti proračun identičan onome koji je predložio Vijeće ministara. Mislim da će to biti doneseno danas većinom glasova. Ako usvojimo taj proračun mi smo dobili stabilnost u BiH a onda imamo dosta prostora da kreiramo neke aktivnosti za naš ekonomski prosperitet. Danas je bitno imati proračun da država kao što je BiH pošalje poruku da ima finansijsku stabilnost”, poruka je Čovića.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR