test

Čega se boji OIP u Tomislavgradu?

U općini Tomislavgrad svi rezultati izbora unijeti su u propisanim rokovima, isti su validirani te niti na jednom biračkom mjestu nije naloženo ponovno prebrojavanje glasova, što se svakako moglo prije objave neistinite informacije provjeriti u općinskom izbornom povjerenstvu, kao i na službenoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva, navodi se u priopćenju Općinskog izbornog povjerenstva Tomislavgrad nakon objava na nekim portalima da je naloženo ponovno brojanje glasova na čak 8 biračkih mjesta.

Tekst objavljen na Livno Online na koji se referira Općinsko izborno povjerenstvo Tomislavgrad:

HBŽ: HDZ BiH je ipak pobjednik izbora!? U Tomislavgradu se ponovno broji na čak 8 mjesta

Iako su pojedine političke stranke u HB županiji u izbornoj noći proglasile pobjedu čini se da bi epilog svega mogao biti sasvim drugačiji.

Hrvatski nacionalni pomak (HNP) koji je u izbornoj noći bio proglašen relativnim pobjednikom izbora u HB županiji bi ipak mogao ostati bez te titule.

Naime, kako Livno Online doznaje iz neslužbenih izvora najveći broj glasova u HB županiji ipak osvaja HDZ BiH.

Također, HDZ 1990 bi, s obzirom na broj glasova, mogao dobiti manji broj mandata nego što su očekivali.

Kako se neslužbeno doznaje HDZ BiH bi ipak mogao osvojiti 6 mandata u Skupštini HBŽ. Pomak osvaja 5, dok HDZ 1990 osvaja 4 mandata.

Potom slijedi Hrvatska nezavisna lista (HNL) s 2 mandata. Kao i SDP i SDA.

SNSD osvaja 1 mandat kao i Srpska sloga, Srpsko jedinstvo i Hrvatska republikanska stranka.

Kako se doznaje u općini Tomislavgrad je naloženo ponovno brojanje glasova na čak osam biračkih mjesta što bi prema tvrdnjama izvora Livno Online moglo potvrditi informaciju da je HDZ BiH ipak relativni pobjednik izbora u HB županiji.

Na krajnji rezultat izbora u HB županiji uvelike će utjecati i dopisni glasovi.

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR