Čega se boji Bakir Izetbegović? Nije podržao formiranje istražne komisije koja je trebalo da utvrdi kako su povećane plate političara za 500 KM

Delegat Denis Bećirović (SDP) na današnjoj sjednici državnog Doma naroda je predložio formiranje istražne komisije koja bi trebala utvrditi kako je to došlo do povećanja plata i državnih funkcionera.

“Smatram da ljude ne treba lagati i da im treba reći punu istinu, bez obzira da li je to mjesec-dva pred izbore. Zato predlažem da dopunimo dnevni red, da uvrstimo tačku kao usvajanje zaključka o formiranju privremene istržane komisije koja bi najkasnije 10 dana od danas prikupila sve relevatne činjunice i obavijestila ljude kako su se povisile plate”, istakao je Bećirović.

Nakon glasanja, inicijativa je odbijena.

Ono što je posebno interesantno jeste da lider SDA Bakir Izetbegović nije podržao ovu inicijativu.

Na današnjoj sjednici direktno je i prozvan od strane Bećirovića, no nije se udostojio da da odgovore na pitanja koja su mu postavljena.

Ovakvo izbjegavanje odgovora zapravo je svojevrsna potvrda straha i panike kod Izetbegovića o kojem je Bećirović nedavno i govorio.

Očigledno Izetbegović ima hrabrosti ‘oštre’ poruke upućivati samo iza govornice isceniranih SDA skupova, a u zastupničkim klupama gdje ga se direktno proziva da govori odluči se ipak ostati, kao i sve ove godine unazad, ‘neprimjećen’.

Podsjetimo, plate državnim službenicima pa tako i političarima su povećane u paketu kada se usvajao državni budžet.

S obzirom da je u pitanju različit koeficijent za ministre ili zastupnike u odnosu na niže državne službenike, tako su plate političara povećane za oko 500 KM, a državnim službenicima tek nešto više od 100 KM.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR