test

Čampara: SKY dovodi do visokih zvaničnika; Helez: Jedna od ključnih figura do koje treba dovesti je Osman Mehmedagić

U emisiji Polis na Kantonalnoj televiziji sinoć su gostovali Zukan Helez (SDP) i Aljoša Čampara (NiP).

Pored aktuelnih tema o postizbornim koalicijama, tema je neizistavno bila i aplikacija SKY koja drma kriminalno podzemlje kako naše države tako i regiona i šire.

– SKY je već doveo do određenih visokih zvaničnika. Strašno je da su policijski službenici i savjetnici nađeni na aplikaciji. Ovo je tek početak jer to je jako veliki predmet.

Imamo policijske agencije koje dobro rade svoj posao kao MUP KS to, to će potvrditi i međunarodni zvaničnici, kazao je večeras Čampara.

– Jedna od ključnih figura do kojih bi trebala dovesti aplikacija SKY je šef OSA-a Osman Mehmedagić, a svi znamo kojoj stranci on pripada. To je cilj i to je vrh, da dovede do ovakvih figura, pa do političara. Kriminalci su i ranije bili u zatvoru pa izađu, pa sve nanovo, ali ove figure poput Osmice trebaju biti cilj, kaže Helez.

Čampara je dodao i da građani nemaju povjerenje u pravosudni sistem i pravosuđe, ali da se počinje buditi neka nada.

– Najveći problem BiH je što su pojedinci privatizirali određene institucije i onda one kao takve ne rade za državu već za pojedinca.

Evo recimo direktor OSA-e je falsifikator diploma, koji ne zna ni kupiti diplomu. To je poražavajuće.

Možete li zamisliti da u Njemačkoj, Austriji ili nekoj drugoj ozbiljnoj državi sjedi direktor obavještajne agencije sa kriminalcima i rasturivačima droge, dodao je između ostalog Čampara.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR