Bivši radnici “Energopetrola” izašli na ulice Sarajeva – “Bolje novac davati u humanitarne svrhe nego korumpiranom pravosuđu” 

Prema tvrdnjama Harisa Sinanovića, predstavnika ovih radnika, koji su se nazvali “Radna grupa 301741 Energopetrol”, skup su organizovali s ciljem ukazivanja na korupciju u pravosuđu.

Ističe kako su oni radnici koji su dobili otkaze u Energopetrolu i koji su tužili svoju bivšu firmu zbog toga. Međutim, kako je dodao, njihov slučaj na različitim pravosudnim instancama u BiH traje više od deset godina.

“Razlog zbog kojeg smo se okupili ispred ovih ambasada je što te države ulažu jako mnogo novca u pravosuđe u BiH. Znamo da oni to rade kako bi pomogli našoj zemlji da “stane na svoje noge”. Mi na ovaj način želimo im ukazati na to da uzalud troše svoj novac i da je bolje da ga daju u humanitarne svrhe”, istakao je Sinanović.

Napomenuo je i kako su ranije u toku dana organizovali ovakvo okupljanje ispred zgrade Vrhovnog suda FBiH, te da će, nakon protsta ispred ambasada, otići pred zgradu VSTV-a, kako bi i tamo predstavili problem sa kojim se suočavaju, navodi Oslobođenje.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR