Bijedićeve varalice pripremile ražanj, a zec im u šumi

U ekskluzivnom razgovoru za Raport istaknuti bosanskohercegovački slikar Safet Zec je otkrio da je greška što se nalazi na listi koalicija Socijaldemokrate BiH – Zeleni pokret za predstojeće izbore u našoj državi.

“Moram da kažem da se nažalost desila velika greška, sve je to mimo moje volje. Pristao sam na pokret, ali to se sa listom i kandidiranjem mene je jedna greška.

Ne bih o tome razgovarao. Imam svoje područje na kojem djelujem. Imam svoj život i mene političko svrstavanje ne zanima. Oni su moju široku potporu tom pokretu iskoristili, ne znam kako se to desilo da me kandiduju. To ne volim, nije to moje područje ni mjesto, ali niti želim tako da djelujem”, kazao je iskreno u razgovoru za Raport Safet Zec.

Reakcija šefa Izbornog štaba

U svojevrsnoj reakciji na ovaj razgovor, objavom na svom profilu na Facebooku oglasio se Senad Hafizović, nosilac liste spomenute koalicije za Parlament FBiH i šef Izbornog štaba za Kanton Sarajevo.

“Safet Zec je bez dileme čovjek čije djelo prevazilazi veličinu aktera i politikanata naše političke scene.

U direktnim, prijateljskim i emotivnim razgovorima sa svojim prijateljima i čelnicima Zelenog pokreta iskazao je želju da svojim imenom pomogne da se ovo društvo vrati na pravi put, dao iskrenu i punu podršku projektu koji je jedinstven u ovim prostorima, projektu gdje građani koji su bili nepolitički angažovani do sada, ovaj put kao kandidati dvije građanske i multietničke stranke lijevog centra prave izbornu platformu na konkretnom programu koja okuplja preko 50% kandidata koji nisu članovi ni jedne političke stranke.

Safet Zec je tom prilkom iz emotivnih i potpuno iskrenih razloga da ovo društvo zajedno napravimo boljim prihvatio kandidaturu, potpisao Zakonom propisan kandidatski list, koji je zajedno sa drugim kandidatima predat i ovjeren u CIK-u kao jasan vid lične podrške čitavom projektu, napominjući da tako želi iskazati svoje opredjeljenje za promjene i bez namjere da se poslije izbora angažuje u operativnom političkom životu.

Impresivno obraćanje

Seriju okruglih stolova na temu “Kuda ide BiH” i porukom “Zajedno” smo počeli u Tuzli gdje je Safet Zec, prvo kao čovjek, na listi kandidata za Parlament BiH imao impresivno obraćanje, kojim je na njemu svojstven način okarakterisao ciljeve čitavog projekta.

Pošto gospodin Safet Zec ove dane provodi u svom umjetničkom svijetu izvan Sarajeva, zbog toga nismo u komunikaciji na ovu temu pa ne možemo komentarisati navode koji su se pojavili u nekim medijima.

Evidentno je da je čitav projekat široke koalicije “SD BIH Zeleni pokret” uznemirio političke snage koje žele zadržati postojeće stanje, tako da su spremni i na sve vrste pritisaka, pa je za sada najbolje da bilo kakve odgovore dobijemo od samog Safeta Zeca.

Kao što je činjenica da su svi kandidati vlastoručno potpisali, notarski ovjerili i već učestvovali u aktivnostima koalicije, tako smo uvjereni da će neovisno o pritiscima kojima budu izloženi, ostati dosljedni u podršci i radu na promjenama koje smo počeli ZAJEDNO”, naveo je Senad Hafizović, nosilac liste za Parlament FBiH i šef Izbornog štaba za Kanton Sarajevo.

Raport.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR