Bakirova i Sebijina stranka SDA osuđena da plati 1.000 KM zbog gnusnih laži o Radončiću

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je presudu Općinskog suda kojom se Stranka demokratske akcije (SDA) obavezuje da predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću isplati 1.000 KM zbog laži objavljenih o njemu u izbornom pamfletu „Bosanska stvarnost“ iz 2012. godine, saopćeno je iz SBB-a.

Vijeće kantonalnih sudija u presudi broj: 65 0 P 314912 22 Gž 2 ocijenilo je da je SDA iznosila klevete o Radončiću kada je tvrdila da on „razjedinjuje bošnjački narod“, da je „udbaš Kosovac kodnog naziva Šćepo“ i da „diskreditira ugledne Bošnjake“.

Tužena strana u toku postupka nije dokazala svoje navode, koje su prvostepeni i drugostepeni sud ocijenili neistinitima. SDA je obavezana i na naknadu dijela parničnih troškova tužitelju u iznosu od 265 KM.

Ovo je treća pravomoćna presuda koju je Fahrudin Radončić dobio protiv SDA. Ranije je SDA osuđena na naknadu štete u predmetima: 65 0 P 314910 18 Gž i 65 0 P 314705 15 Gž, zbog iznošenja lažnih navoda o predsjedniku SBB-a, njegovoj ličnosti, njegovom poslovnom i političkom djelovanju, navodi se u saopćenju SBB-a.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR