Bakir Izetbegović laže u TV debati, evo i dokaza: Pokušao se izvaditi, ali snimak iz 2019. godine ga demantuje

Kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović večeras je radio ono što najbolje zna i za šta je jedino sposoban – lagao. Tako je u TV debati na FTV odlučno tvrdio da nikada nije izjavio kako „BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i RS“, međutim snimljena izjava u intervju za RTRS ga demantuje.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović u TV debati na FTV problematizirao je sulude izjave Izetbegovića o tome da narodi odlučuju o tome hoće li BiH ići u NATO.

Na to problematiziranje reagovao je Izetbegović tvrdeći da to on nikada nije rekao: „Gdje sam to rekao?“, pitao je Izetbegović. Bećirović je iz fascikle izvadio isprintan tekst iz 2019. godine i pokazao mu, a na kojem se jasno vidi da Izetbegović to jeste.

„Nisam. Ne, ne, to je izvučen naslov. Ja to nisam rekao. Kazao sam da se ne možemo kretati u NATO ako oni neće“, odlučno je tvrdio Izetbegović.

Međutim, snimak iz 2019. godine potvrđuje da Bećirović govori istinu, a da Izetbegović po običaju laže. Novinarima RTRS-a kandidat SDA jeste rekao: „Kad su Srbi u pitanju i Republika Srpska ako neće u NATO – neće se ići u NATO. To vam ja kažem u kameru ovdje“.

Izetbegović je svojim odgovorom iznenadio i novinara RTRS-a pa mu je predsjednik SDA ponovio da „nema članstva u NATO-u“.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR