Bakir Erdogan provodi zulum i izvan granica BiH. Još vrlo kratko…

Nakon što je SPD-ovom zastupniku u Bundestagu Josipu Juratoviću uskraćeno pravo da govori na nedavnom obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, koje je organizirano u Stuttgartu, Juratović je dao komentar za N1. Bh. udruženja koja okupljaju Bošnjake u Njemačkoj, a koja stoje iza organizacije ovog događaja, popustila su pritisku bošnjačkih nacionalista, smatra Juratović, te su skup preuzeli u svrhu predizborne kampanje.

‘Žao mi je jer sam sve ove godine svojim nastupima i prisustvom pružao podršku, a sad je popušteno pod pritiskom bošnjačkih nacionalista na čelu sa Bakirom Izetbegovićem. Ovaj humani skup obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici besramno su preuzeli u svrhu svoje predizborne kampanje’, rekao je Juratović.

Na skupu koji je održan u Njemačkoj sudjelovali su Bakir Izetbegović i Željko Komšić. Organizatori događaja koji su Juratovića u ožujku pozvali da i ove godine sudjeluje obilježavanju godišnjice genocida i održi govor, u međuvremenu su mu uskratili priliku da govori uz obrazloženje da se ne slažu sa njegovim stavovima koje je iznio u vezi sa Rezolucijom o BiH koju je usvojio Bundestag.

Podsjetimo, Juratović koji je godinama aktivan u političkom životu Njemačke poznat je po svojim kritikama na račun predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Međutim nakon što je insistirao da se, pored Dodika i Čovića, i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, u Rezoluciji označi kao krivac za loše stanje u BiH, postao je predmetom različitih optužbi. Ipak, Juratović u komentaru za N1 upućuje zahvalnost velikoj većini Bošnjaka koji ga ohrabruju. ‘Želim se zahvaliti velikoj većini Bošnjaka i drugih časnih ljudi koji me hrabre unatoč besramnoj hajci na mene od strane nacionalista. Hvala jer niste izgubili vjeru u moju iskrenu borbu za našu jedinstvenu BiH bez nacionalista’, rekao je Juratović.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR