Amar Osim postao novi trener Veleža

Najtrofejniji bh. stručnjak Amar Osim (54) postao je novi trener Fudbalskog kluba Velež s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje.

Naime, Osim je posljednjih dana obavio nekoliko razgovora s čelnicima mostarskog kluba te je nakon kraćeg razmišljanja prihvatio ponudu Rođenih da na klupi naslijedi Feđu Dudića.

Osim je s Rođenima potpisao predugovor, a potpis zvaničnog ugovora predviđen je za 11. juni ove godine.

Najtrofejniji bh. stručnjak neće imati puno vremena uoči početka priprema za novu sezonu budući da Veleža osim Premijer lige BiH očekuje i takmičenje u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

“Obavještavamo sportsku javnost te članove, navijače i simpatizere našeg kluba da će dužnost šefa stručnog štaba FK Velež, na period od jedne godine, uz mogućnost produženja saradnje za još jednu godinu, obavljati Amar Osim. Danas je gospodin Osim potpisao predugovor s FK Velež Mostar, a potpisivanje zvaničnog ugovora predviđeno je za 11. 06. tekuće godine. Amaru Osimu želimo mnogo zdravlja, sreće i uspjeha na klupi Rođenih. Dobro nam došao”, saopćeno je iz mostarskog kluba.

Podsjetimo, Osim je u dosadašnjoj karijeri vodio Željezničar u tri navrata (2001.-2003., 2009.-2013., 2018.-2021.) te JEF United i Al-Kharaitiyat.

S Plavima je pet puta postao prvak BiH (2001., 2002., 2010., 2012. i 2013.) te je još četiri puta osvajao Kup BiH. Trofej je osvojio i s JEF Unitedom nakon trijumfa u japanskom Liga kupu 2006. godine.

Njegov angažman u Velež bit će posebno interesantan s obzirom da mu je to tek drugi bh. klub koji će voditi u svojoj karijere te da je poznata njegova povezanost sa Željezničarom.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR