Aljoša Čampara za TV SA

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, gostovao je na TV SA u emisiji Špica. Čampara se dotakao tema vezanih za formiranje nove vlade u KS, a posebno se osvrnuo na kandidate za mjesto premijera KS.

Na pitanje voditelja ko će biti premijer KS, Čampara je odgovorio da je na to pitanje teško odgovoriti. Voditelj je potom pitao da li će NiP inzistirati na tome s obzirom da su prije četiri godine prepustili to mjesto Našoj stranci iako su u toj situaciji imali više zastupnika u Skupštini KS.

Čampara je kazao kako smatra da je to bila dobra odluka NiP-a, ali ne mora značiti da će to ponoviti i ovaj put.

“Možda ćemo mi sada kao stranka koja ima najviše mandata izaći sa svojim kandidatom. Možda to bude kandidat koga bi ja predložio, možda Nermin Muzur, kao uspješni načelnik Ilidže, jedan od najuspješnijih u BiH”.

Čampara je kazao kako nije isključeno da i kandidati drugih stranaka budu izabrani na mjesto premijera KS, ali da je sve stvar dogovora tih stranaka.

“Mi moramo izaći pred građane sa najboljim ljudima, najpotentnijim, koji mogu najviše dati u datom momentu, ne trebamo robovati od toga da neka stranka ekskluzivno mora imati premijera.

On je rekao da je za to da stranke naprave zajedničku platformu koja će raditi u interesu građana, a ne u interesu bilo kakvih pojedinaca.

“Obećavali smo to građanima, ne smijemo ih sada slagati, ne smijemo ih razočarati, o tome se radi. Dakle, mi u ove četiri godine moramo napraviti snažnu, stabilnu parlamentarnu većinu koja će se moći uhvatiti u koštac sa svim problemima u Kantonu Sarajevo.”

Na pitanje voditelja da li bi on volio da premijer KS bude Nermin Muzur, Čampara je odgovorio da nije bitno šta bi on volio.

“Mi smo rekli građanima da ćemo birati najbolje, da ćemo birati sa legalnim, valjanim diplomama, da nećemo dovoditi ljude sa falsifikovanim diplomama, dakle sve ono što smo obećavali građanima mi to moramo ispoštovati”, zaključio je Čampara.

Raport.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR