Aljoša Čampara: Građani imaju razloga za optimizam, ovo je historijski dogovor

Aljoša Čampara (Narod i pravda) nazvao je historijskim dogovorom koaliranje osam stranka i izbacivanje SDA iz vlasti, naročito s aspekta trenutne situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina.

Podsjetimo, Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović, Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu jučer su usaglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Radit ćemo na programskim ciljevima

-Postignut je dogovor stranaka koje su bile okupljene oko Denisa Bećirovića. Potpisan je sporazum, a akteri tih sastanaka obavezali su se da će uspostavljati parlamentarne većine na svim nivoima, ali prije svega da će raditi na programskim ciljevima. Dio ovog sporazuma bit će program šta treba uraditi na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, a za sami kraj ostaje raspodjela funkcija – kazao je Čampara za portal “Avaza”.

On je naveo da se radi o historijskom sporazumu zato što se BiH nalazi u jednoj vrlo delikatnoj i teškoj situaciji.

-Ukoliko želimo vidjeti BiH u EU i u NATO savezu onda moramo ozbiljno raditi i ispunjavati sve one uvjete koji su postavljeni pred nas i za kandidatski status i za članstvo u NATO savezu – dodao je on.

Ekonomski oporavak i borba protiv kriminala

Čampara je poručio da građani imaju razloga za optimizam jer se radi o ozbiljnim strankama koje će raditi na onome što su obećavali u predizbornoj kampanji.

-Radit ćemo u interesu građana, na ekonomskom oporavku, na borbi protiv kriminala i korupcije i uradit ćemo apsolutno sve da BiH postane moderna, evropska država koja će biti članice EU i NATO-a – istakao je Čampara.

Avaz.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR