Ako se ujedine dvije Elektroprivrede hoće li Kraljevićev „Bimbo“ postati višak?

U moru svih skupoća kroz zadnje vrijeme čuli smo i za razne pošalice među građanima BiH, pa tako i onu da se za zgodnu žensku osobu više ne koristi izraz „Dobra ko’ avion“, nego se sada kaže „Dobra ko pelet od 600 maraka“!

Međutim, što tek reći za Menadžment Elektroprivrede HZHB, Čovićeve „krave muzare“ u kojoj su pozapošljavani raznorazni stranački uhljebčići poput sina širokobriješkog gradonačelnika Mire Kraljevića.

„A čuj, pa i moj mali negdi triba radit“, kazao je svojedobno Kraljević na upit u jednom širokobriješkom kafiću o tome ko mu je bio veza za zapošljavanje sina u Električnom, iako se pouzdano zna da mali „Bimbo“ ništa ne radi osim što svakodnevno tijekom radnog vremena obilazi obližnje mostarske kafiće i restorane, a što zapravo i nije tako loše jer po ovom zvizdanu bolje da se (s)nalazi u klimatiziranim prostorima nego da se izlaže zračenju.

Kada smo kod zraka u spomenutom poduzeću već odavno, usprkos sjajno izvedenoj klimatizaciji, imaju probleme pošto ih se tamo previše natiskalo, pa oni mršaviji teško dišu, a s obzirom na još jednu sušnu godinu direktor Gilja i ostalih desetak direktorčića u EP HZHB imaju poteškoće, jer su za nastavak uspješnog funkcioniranja prisiljeni kupovati struju od Elektroprivrede BiH. Ovi je imaju dovoljno i navodno je rađe prodaju vani, nego ovim hercegovačkim „uzepeovcima“ kako sarajevska čaršija od milja zove sve građane Mostara s ovu stranu Neretve, a posebno Hercegovce zapadno od „stolnoga“ grada.

I upravo u toj spoznaji leži jedan veliki paradoks koji dovoljno sugerira koliko su stvari katastrofalno posložene u političkoj hierhiji Bosne i Hercegovine. Naime, vlasnik i jedne i druge Elektroprivrede je Federacija BiH, pa normalni ljudi odavno postavljaju logično pitanje zašto napokon više ne dođe do ujedinjenja tih dvaju poduzeća?

Ovako i jedni i drugi imaju generalnog direktora, financijskog direktora, još nekakvih po 7-8 drugih direktora koji dakako sisaju li sisaju državnu sisu, a slično je i sa ostalim kadrom, jer velikom većinom i kod jednih i kod drugih sve su to stranački uhljebi što ih se pozapošljavalo, pa zamislite da ih je polovicu skloniti kolike uštede bi se tu stvorile, a na taj način i prilika za neko normalnije financijsko ulaganje, odnosno otvaranje novih radnih mjesta u proizvodnom sektoru, pa taman da rade uhljebi koji su sada „strujari“, premda sumnjamo da oni znaju bilo što raditi osim posjećivanja obližnjih kafića i restorana kao što čini spomenuti Kraljevićev „Bimbo“!

D. Franjić / Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR