Slobodan Vasković: Nešićeve i Danilovićeve zgrade u Rafailovićima kod Bečića koštale su 774 kilograma “robe”

Zgrade u Rafailovićima pripadaju Nenadu Nešiću, narkodileru i peraču narkonovca, i Milutinu Mići Daniloviću, velikom narkodileru sa Pala i prijatelju Radoje Zvicera, jednog od vođa Kavčana.

Dio novca od prodaje stanova i iznajmljivanja apartmana Nešić je dao Igoru Dodiku i Siniši Kostreševiću kako bi imao njihovu zaštitu i slobodu da čini šta hoće, preciznije, da trguje narkoticima, pere novac od njihove prodaje, plus privredni kriminal u kojem je Nešić ogrezao.

Bez odobrenja šefova izvornog Kavačkog klana u Crnoj Gori – Zorana Lazovića (nekadašnjeg visokog funkcionera MUP Crne Gore), čiji je pobratim Milivoje Katnić, donedavno Glavni specijalni tužilac Crne Gore, te Zvicera i Slobodana Kašćelana, Nešić i Stanišić nisu mogli dobiti zemljište na obali u Rafaliovićima da izgrade dvije zgrade i počnu treću, na kojoj je rad stao nakon što sam rašio Kavački Klan u RS, gotovo pa kapilarno.

Kada uočite činjenicu da je Lazović, vođa Kavačkog klana u Crnoj Gori, bio šef Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Crne Gore, a njegov sin Petar, koji je na vezi držao Veljka Belivuka, takođe, visoki policijski funkcioner, te da mu je pobratim Katnić bio Glavni specijalni tužilac, ne treba uopšte pojašnjavati kako je Lazović tako uspješno vladao Crnom Gorom.

Istovremeno, jasno je da su Kavčani u RS ustrojeni kao “kopija” Kavčana iz Crne Gore; Da je to jedan klan i da su njegovi pripadnici u Republici Srpskoj, iako izuzetno moćni, bili podređeni navedenim iz Crne Gore.

NarkoBratstvo koje je desetine tona kokaina izvezlo i prodalo u zemljama EU manje više je raspakovano, a, iako sve djeluje sporo, biće pohapšeni.

Treba navesti i da Danilović i Nešić, zajedno sa Peđom Spaićem, grade veliki stambeno-poslovni kompleks u Rafailovićima, ali su radovi veoma usporeni nakon bjekstva Zvicera, preko Sarajeva u Južnu Ameriku, i raskrinkavanja Lazovića kao vođe Kavčana iz Crne Gore, njegovog sina Petra, kao visokopozicioniranog Kavčanina i smjene Katnića.

Koliko su Nešić i Danilović zaradili na ove dvije zgrade?

Cijena m2 stana u Rafailovićima ide do 3.500 evra. Cijena izgradnje, u koju je uračunata i cijena placa je cca 1.000 evra po m2.

Zarada na ovoj lokaciji je oko 2.500 evra po metru kvadratnom.

Budući da Nešićeva i Danilovićeva zgrada (lijeva) ima cca 6.000 m2, prodali su stanove u njoj za 21 milion evra.

Uložili su cca šest miliona evra u izgradnju, što znači da su zaradili oko 15 miliona evra na prodaji stanova.

U drugoj zgradi su apartmani i nije moguće procijeniti koliko su uzeli novca od njihovog izadavanja, ali je i tu riječ o milionskim iznosima.

Cijena kilograma kokaina na tršištu EU, kada se prodaje naveliko, je 25.000 evra.

Cijena kilograma kokaina, dok se doveze do EU (zajedno sa kupovinom u Južnoj Americi) iznosi 10.000 dolara, odnosno oko 9.500 evra.

Po kilogramu, Nešić i Danilović zarađuju 15.500 evra.

U jednu zgradu su uložili cca 6 miliona evra ili cca 387 kilograma kokaina.

U obje zgrade (ako pretpostavimo da je i druga, u kojoj su apartmani za iznajmljivanje, koštala koliko i lijeva u kojoj su stanovi) uloženo je cca 774 kilograma kokaina prodatog u zemljama EU.

Da navedem i cijenu noćenja u Nešićevim i Danilovićevim apartmanima – minimum 300 evra po danu! To je sa pogledom na more; Sa pogledom na kokain je mnogo skuplja!

Nije ovdje kraj Nešićevim “primorskim” kokainskim ulaganjima. (nastaviće se)

Slobodan Vasković / Slobodanvaskovic.blogspot.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR