Memnun Zukanović se obratio Fikretu Prevljaku: Generale moj, skromno obrazovani i slabo načitani svi znaju šta ti je tunel privatno donio

Kandidat NiP-a za parlament FBiH Memnun Zukanović obratio se na svom Facebook profilu Fikretu Prevljaku, a povodom njegovog posljednjeg obraćanja na skupu u Hrasnici.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

– Poruka Fikretu Prevljaku, kratak kurs.

Generale Prevljak, u svom obraćanju na nedavnom skupu SDA u Hrasnici, nazvao si me dušmaninom, jer, evo, sad javno kažem da neću glasati za Bakira Izetbegovića.

Koristiš riječ dušman za koju možda znaš, a možda i ne znaš značenje, a donose je na naše prostore Osmanlije, a korijen riječi perzijski i znači ljuti, zakleti neprijatelj.

Znači rekao si mi da sam ti ja zakleti neprijatelj, isto tako moja porodica i veliki broj mojih komšija sa Aerodromskog naselja. Generale moj, skromno obrazovani i slabo načitani, svi ovi ljudi iz ovog naselja su na neki način omogućili da ovaj dio grada ne okupiraju moji ljuti neprijatelji i da se napravi tunel spasa D-B. Moj babo Zukanović Hamid je dao život za odbranu ovog naselja 26.06.1992. godine kao šehid.

Neću pisati šta je tebi privatno taj tunel donio, jer to znaju svi koji su živjeli na slobodnoj teritoriji Ilidže, ali i na ovoj strani tunela prema Dobrinji.

Ali moj babo, koji bi da je ostao živ, baš kao i moja sestra Zukanović Nedžada koja je civilna žrtva rata, danas bi bili tvoji dušmani, jer sigurno ne bi glasali za tvog Bakira.

Iskreno se nadam da u svojoj oholosti i bahatosti koje živiš, makar kad oči sklopiš prije spavanja, osjetiš zehru grižnje savjesti za ovo spletkarenje, kojim nas razdvajaš na jedan užasan način i volio bih da postoji barem neko u tvojoj blizini da ti išaretom stavi do znanja kako si nas uvrijedio.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR